Το κρυφό κόστος της βιομηχανικής εκτύπωσης και πώς να το μειώσετε.

Πόσο κοστίζουν οι εκτυπωτές που χρησιμοποιείτε στη γραμμή παραγωγής σας; Αυτό που εννοούμε είναι, πόσο κοστίζουν πραγματικά; Καθώς αυξάνεται η πίεση προς τους παραγωγούς τροφίμων και τους συσκευαστές να κάνουν τις γραμμές παραγωγής τους πιο αποδοτικές, συχνά μας ρωτούν για το πώς οι πελάτες μας μπορούν να μειώσουν το κόστος εκτύπωσης. Και η απάντηση που δίνουμε συχνά τους εκπλήσσει – επειδή αναφέρουμε κόστη που συχνά δεν είχαν σκεφτεί πρωτίστως.

Διαβάστε παρακάτω και θα σας πούμε τους έξι τρόπους με τους οποίους οι εκτυπωτές σας κοστίζουν χρήματα – και πώς να μειώσετε το συνολικό κόστος. Και όχι μόνο αυτό – θα αποκτήσετε επίσης πρόσβαση στον νέο μας υπολογιστή TCO, ο οποίος θα σας δώσει ένα πραγματικό νούμερο εξατομικευμένο για εσάς και την επιχείρησή σας.

Πού πάνε λοιπόν όλα αυτά τα χρήματα;

1. Χρόνος διακοπής λειτουργίας

Αυτό είναι το κόστος που παραβλέπεται συχνότερα όταν μιλάμε για κωδικοποίηση και σήμανση. Ο χρόνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να δημιουργηθεί από κακή ποιότητα εκτύπωσης καθώς και από κακή απόδοση του εκτυπωτή. Ορισμένοι συμβατικοί εκτυπωτές χρειάζονται καθαρισμό μεταξύ των παύσεων στην παραγωγή. Έτσι, η γραμμή παραγωγής μένει αδρανής, ενώ κάποιος αναλαμβάνει να καθαρίσει τον εκτυπωτή.

Ορισμένοι εκτυπωτές μπορεί να χρειαστούν έως και 20 λεπτά για να σταθεροποιηθούν πριν είναι έτοιμοι να εκτυπώσουν ξανά. Αυτή η καθυστέρηση κοστίζει χρήματα: σύμφωνα με την έκθεση True Cost of Downtime Report της Senseye, το κόστος μιας χαμένης ώρας κυμαίνεται από 39.000 δολάρια ΗΠΑ στον τομέα των FMCG έως περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με την LEIBINGER, αυτό το κόστος δεν είναι ένα κόστος για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε. Η τεχνολογία του εκτυπωτή LEIBINGER διατηρεί το αχρησιμοποίητο μελάνι σε ένα 100% αεροστεγές σύστημα. Δεν στεγνώνει ή φράζει, τα προγράμματα παραγωγής δεν καθυστερούν για τον καθαρισμό και δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος και χρήμα για την παραγωγή. Τα αποτελέσματα εκτύπωσης υψηλής ποιότητας είναι εγγυημένα ανά πάσα στιγμή.

2. Συντήρηση

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μηχανήματα συντηρημένα και σε καλή λειτουργική κατάσταση, και αυτό μπορεί να αποτελεί σημαντικό μέρος του συνολικού κόστους – εκτός αν έχετε ένα LEIBINGER IQJET. Το IQJET δεν χρειάζεται συντήρηση για πέντε χρόνια. Αυτό είναι εφικτό επειδή χρησιμοποιούμε ανθεκτικά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και ένα μοναδικό σχεδιασμό προϊόντος που ελαχιστοποιεί τη “φθορά” (π.χ. δεν χρειάζεται αντλία τροφοδοσίας που λειτουργεί συνεχώς). Και καταργεί εντελώς το κόστος συντήρησης.

Αντίθετα, πολλοί από τους άλλους διακεκριμένους προμηθευτές λύσεων εκτύπωσης σήμερα φαίνεται να μην δίνουν κρίσιμη έμφαση στην ελαχιστοποίηση των απαιτήσεων ανταλλακτικών και συντήρησης, καθώς η προσέγγισή τους περιστρέφεται γύρω από τη χονδρική αντικατάσταση ολόκληρων μονάδων πυρήνων μελάνης, δηλαδή ολόκληρου του υδραυλικού συστήματος, σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, όπως ετησίως ή ανά διετία.

Συνήθως, η διαδικασία αυτή καθορίζεται από κυκλώματα χρονικού ορίου, με αποτέλεσμα την αυτόματη διακοπή λειτουργίας του εκτυπωτή όταν λήξουν αυτά τα διαστήματα. Κατά συνέπεια, αυτός ο αναγκαστικός χρόνος διακοπής λειτουργίας του εκτυπωτή έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής για τους κατασκευαστές. Η προσέγγιση αυτή όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη αλλά και συνεπάγεται υπέρογκο κόστος. Δεν αναφερόμαστε απλώς στα σημαντικά έξοδα που προκύπτουν από την αντικατάσταση των βασικών μονάδων μελάνης, τα οποία φτάνουν τα 1.500 δολάρια ΗΠΑ ετησίως- το κόστος των διακοπών λειτουργίας, από την άποψη της χαμένης παραγωγής, είναι εξίσου σημαντικό.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα σχετικά με τις πολιτικές συντήρησης και ανταλλακτικών θα πρέπει να είναι ένα από τα κύρια ερωτήματα που θα πρέπει να θέσετε στον προμηθευτή λύσεων κωδικοποίησης και εκτύπωσης, καθώς μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μακροπρόθεσμο παράγοντα κόστους.

3. Εργασία

Δεδομένης της σημερινής έλλειψης εργατικού δυναμικού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κόστος του χρόνου των ανθρώπων. Πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χειριστές για τη ρύθμιση ή τον καθαρισμό των εκτυπωτών; Ή επαναπρογραμματίζοντάς τους μεταξύ των εργασιών; Ποιο είναι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για τη θέση σε λειτουργία και την εγκατάσταση στην εγκατάσταση; Οι εκτυπωτές που είναι εύκολο να εγκατασταθούν, να διαχειριστούν και να διαμορφωθούν – και με επιλογές τηλεχειρισμού, για παράδειγμα, ώστε το προσωπικό να μην χρειάζεται να περπατά χιλιόμετρα γύρω από την εγκατάσταση για να τους χειριστεί – θα κοστίζουν λιγότερο μακροπρόθεσμα.

Τέτοια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται φυσικά στους εκτυπωτές LEIBINGER. Η απόδοση Plug & Print του IQJET είναι απαράμιλλη στην παγκόσμια αγορά. Η χρήση του drag-and-drop interface και η απλούστερη διαδικασία δημιουργίας εργασιών εκτύπωσης είναι όχι μόνο αβίαστη αλλά και ιδιαίτερα διαισθητική, ενώ δεν απαιτείται εκτεταμένη εκπαίδευση των εργαζομένων.

4. Η τιμή αγοράς

Το πιο προφανές κόστος της εκτύπωσης είναι το αρχικό κόστος του εξοπλισμού, αν και αυτό είναι συνήθως λιγότερο από το 30% του συνολικού κόστους. Όπως συμβαίνει με τα πάντα, μια υψηλής ποιότητας, αξιόπιστη μάρκα θα κοστίσει περισσότερο από μια φθηνότερη. Και φυσικά, οι εκτυπωτές κοστίζουν περισσότερο αν λειτουργούν ταχύτερα ή παρέχουν περισσότερες λειτουργίες – επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε οικονομία είναι να διασφαλίσετε ότι δεν πληρώνετε για λειτουργίες ή ταχύτητες που δεν χρειάζεστε. Μακροπρόθεσμα, το καλύτερο στοίχημα είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής με μεγάλη γκάμα, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια τιμή που σας ταιριάζει.

5. Αναλώσιμα

Μειώστε την ποσότητα μελανιού και διαλύτη που χρησιμοποιείτε και μειώνετε το κόστος σας – και δεν έχουν όλοι οι εκτυπωτές την ίδια απόδοση. Οι πιο πρόσφατοι εκτυπωτές της LEIBINGER έχουν μία από τις χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης στην αγορά, 2,7 ml διαλύτη ανά ώρα για τα μελάνια MEK (τα ανταγωνιστικά προϊόντα καταναλώνουν συνήθως 6 έως 10 ml ανά ώρα), φροντίζουμε ώστε τα δοχεία μελάνης να αδειάζουν μέχρι την τελευταία σταγόνα και να μην απαιτούν ξεχωριστή απόρριψη (σε αντίθεση με πολλά συμβατικά συστήματα CIJ). Έτσι, πληρώνετε λιγότερα για τα αναλώσιμά σας.

6. Ισχύς

Οι τιμές της ενέργειας παραμένουν υψηλές, επομένως η απαιτούμενη ενέργεια για τη λειτουργία των εκτυπωτών σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Όχι μόνο κοστίζει χρήματα, αλλά συμβάλλει και στο αποτύπωμα άνθρακα του οργανισμού σας. Επιλέξτε εξοπλισμό με χαμηλή κατανάλωση ισχύος, όπως ο νέος μας IQJET: αντλώντας μόνο 36W κοστίζει λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο εκτυπωτή για να λειτουργήσει.

Show me the money!

Αν και είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι εκτυπωτές σας κοστίζουν χρήματα, πρέπει πραγματικά να βλέπετε τους αριθμούς. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόσα πληρώνετε και πόσα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε.

Και με τον online Υπολογιστή Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership Calculator), μπορείτε να έχετε αυτούς τους αριθμούς σε περίπου δύο λεπτά.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο, απαντήστε σε ερωτήσεις σχετικά με την παραγωγή σας και τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τους εκτυπωτές και θα σας πούμε πόσα πληρώνετε συνολικά – και πόσα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε.

Σας υποσχόμαστε ότι θα είναι καλή χρήση του χρόνου σας.
Επισκεφθείτε τον Υπολογιστή Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership Calculator) τώρα.

TCO-Calculator