Τα ψευδεπίγραφα και ανακλημένα φάρμακα είναι επιζήμια για τους ασθενείς, τους φαρμακοποιούς αλλά και τη φαρμακευτική βιομηχανία. Επιφέρουν σημαντική απώλεια εισοδήματος και ενδέχεται να βλάψουν τους ασθενείς, είτε μέσω τοξικών συστατικών ή της αναποτελεσματικής δράσης τους.

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία υπαγορεύει στους παρασκευαστές φαρμάκων να εφαρμόζουν ένα μοναδικό κωδικό και να σφραγίζουν τα προϊόντα τους, προκειμένου να μπορεί να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά τους.

Η νομοθεσία ορίζει ότι κάποια φάρμακα πρέπει να φέρουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας:

1.       Ένα μοναδικό κωδικό σε κάθε συσκευασία ο οποίος θα καθιστά δυνατή τη συστηματική επαλήθευση της γνησιότητας των φαρμάκων στο τελικό σημείο διάθεσης.

Unique Identifier (UI): Εκτυπωμένος αλφαριθμητικός κωδικός στη συσκευασία για την αναγνώριση και εξακρίβωση του περιεχομένου.

2.       Σε κάθε κουτί θα υπάρχει συσκευή ασφαλείας που δεν θα μπορεί να παραβιαστεί (tamper evidence)

Η ΚΙΟΚΠΑΣΟΓΛΟΥ – L.I.T SOLUTIONS μπορεί να σας προσφέρει:

1.       Έτοιμη ολοκληρωμένη λύση (All in 1) για την εκτύπωση, αναγνώριση, πιστοποίηση ή απόρριψη της συσκευασία φαρμάκου με βάση τα πρότυπα που διέπουν την Ευρωπαϊκή οδηγία,  από 1 και μόνο μηχάνημα με ολοκληρωμένο Λογισμικό διαχείρισης, του Δανέζικου οίκου HSA Systems. https://lit-solutions.gr/product-category/mhxanimata-poiotikou-elegxou/ektyposh-elgxos-pistopoihsh/

2.       Ολοκληρωμένη λύση για ετικετέζα εφαρμογής της ταινίας ασφαλείας (tamper evidence)  και στις 2 πλευρές τις συσκευασίας του Ισπανικού Οίκου KETAN Europa. https://lit-solutions.gr/product-category/mhxanimata-poiotikou-elegxou/tainies-asfaleias/

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Εξειδικευμένο τμήμα Πωλήσεων της εταιρίας.