Λόγω των νέων κανονισμών της ΕΕ, οι κατασκευαστές φυτών από τις 14 Δεκεμβρίου 2019 θα πρέπει να τηρούν αυξημένες διατάξεις κωδικοποίησης και σήμανσης και να τοποθετήσουν το λεγόμενο φυτικό διαβατήριο στη μικρότερη εμπορική μονάδα!

Με τους εκτυπωτές Leibinger CIJ (Συνεχούς ροής) μπορείτε να εφαρμόσετε το διαβατήριο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

 • Χαμηλό κόστος ανά εκτύπωση – το διαβατήριο εκτυπώνεται απευθείας στο προϊον (χωρίς τις ακριβές ετικέτες)
 • Απίστευτα γρήγορο στέγνωμα μελανιού σε όλα τα υλικά, π.χ πλαστικές γλάστρες, πήλινα δοχεία, ξύλινες παλέτες, χαρτόκουτα, ακόμα και σε συρρικνωτικά φιλμ συσκευασίας
 • Εύκολη αλλαγή από εργασία σε εργασία και με μεταβλητά δεδομένα προϊόντων.
 • Χάρη στη τεχνολογία της Leibinger Sealtronic technology’ το μελάνι δεν στεγνώνει στον εκτυπωτή την ώρα του διαλλείματος ή στην διακοπή της παραγωγής!
 • Με το Leibinger JET3up PI, οι σκούρες γλάστρες θα μπορούν να κωδικοποιούνται με ανοιχτόχρωμα μελάνια (pigmented .)

Σύμφωνα με τους κανονισμούς η σημαία της Ε.Ε.  μπορεί επίσης να εκτυπωθεί ‘αντίστροφη’ ή και ‘αρνητική’.
Με το JET3up PI, το ‘διαβατήριο’ μπορεί να εκτυπωθεί ορατά σε σκούρο φόντο με λευκό μελάνι!

 Τι καλύπτουν οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ;

Από τις 14 Δεκεμβρίου του 2019, οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ (2016/2031 / ΕΕ, 2017/625 / ΕΕ) θα τεθούν σε ισχύ οι οποίοι  προβλέπουν ότι όλα «τα φυτά που προορίζονται για φύτευση», τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία εντός της ΕΕ, από την ημερομηνία αυτή απαιτούν ένα λεγόμενο φυτικό διαβατήριο. Με το φυτικό διαβατήριο, οι παραγωγοί / έμποροι μπορούν να αποδείξουν ότι τα φυτά τους πληρούν τις απαιτήσεις ελέγχου που ισχύουν στην Ε.Ε. Ο κανονισμός αυτός ισχύει για όλα «τα φυτά που προορίζονται για φύτευση» δηλαδή, εκτός από τα φυτά σε γλάστρες και τα φυτώρια, ισχύει επίσης για τους κονδύλους, τους βολβούς, τις ρίζες και τους σπόρους προς περαιτέρω καλλιέργεια.

Το ‘φυτικό διαβατήριο’ πρέπει να τοποθετείται στο μικρότερο προϊόν προς πώληση π.χ. Γλάστρα, κουτί,συσκευασία ή δοχείο.

Τοφυτικό διαβατήριοαπαιτείται σε όλα τα στάδια κατά μήκος της εμπορικής διαδρομής από τον παραγωγό έως στην τελευταία εταιρία διανομής (π.χ. κέντρο κήπου, κατάστημα υλικού, φυτώριο κλπ.)

 Στόχος είναι να καθιερωθεί μια ενιαία διαδικασία ελέγχου, ώστε να μειωθεί η μεταφορά παρασίτων και ασθενειών και να καταστεί δυνατή η ιχνηλασιμότητα.

Ποια στοιχεία κωδικοποίησης περιέχει το διαβατήριο φυτών;

 • Επάνω αριστερά: Η σημαία της ΕΕ (έγχρωμη, Α/Μ ή αντίστροφη)
 • Επάνω αριστερά: Η λέξη «Φυτικό Διαβατήριο» στην εθνική γλώσσα και στην ‘Αγγλική’
 • A: Βοτανική ονομασία του φυτού
 • B: Κωδικός χώρας και 9ψήφιος αριθμός καταχώρησης
 • C: Κωδικός ιχνηλασίας
 • D: Χώρα προέλευσης (π.χ. GR, D, US, κτλ.)

Η Leibinger είναι παγκοσμίως ειδικός σε συστήματα κωδικοποίησης και σήμανσης, Οι εκτυπωτές CIJ της Leibinger φέρουν το σήμα ποιότητας «Made in Germany» εξασφαλίζουν ομαλές παραγωγικές διαδικασίες χάρη στη μέγιστη αξιοπιστία και διαθέτουν τη μοναδική τεχνολογία σφράγισης ακροφυσίου Sealtronic Σταματήστε να καθαρίζετε. Ξεκινήστε να εκτυπώνετε !

Με το LEIBINGER JET2neo πραγματικά ξεχνάτε τα καθαρίσματα, τα μπλοκαρίσματα και την ταλαιπωρία αντίστοιχων μηχανημάτων τεχνολογίας ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΜΕΛΑΝΗΣ.

H εταιρία Κιοκπάσογλου L.I.T Solutions ιδρύθηκε από άτομα με γνώση στον τομέα της παραγωγής και συσκευασίας είναι μια δυναμική αναπτυσσόμενη εταιρεία που εξειδικεύεται στον τομέα της συσκευασίας παρέχοντας άριστες λύσεις.

Είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των κορυφαίων εκτυπωτών της εταιρείας LEIBINGER GmbH τα οποία χαρακτηρίζονται από την αξιοπιστία τους και το προτεινόμενο σύστημα εκτύπωσης  είναι το μοναδικό στην παγκόσμια αγορά με καινοτόμο σφράγισμα ακροφυσίου,  για την αποφυγή διάχυσης μελανιού- λερωμάτων.

Εφαρμόστε το διαβατήριο φυτών με την Leibinger τώρα.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας!

 

KIOKPASOGLOU LIT- Solutions….

The right solution to meet tomorrow’s  demands..

Upgrade your production….